Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Κούρεμα του χρέους ζητά ο Τσίπρας απο τις ΗΠΑ

Κούρεμα του χρέους ζητά ο Τσίπρας απο τις ΗΠΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ! ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.
Τις διαφωνίες του με το ΔΝΤ επιβεβαίωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με το «νούμερο 2» του Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, παρουσία του Πολ Τόμσεν. Υποστήριξε όμως ότι….
«ακόμη και το ΔΝΤ κατανοεί το αυτονόητο: ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν βγαίνει δίχως γενναίο κούρεμα του χρέους». Σε δηλώσεις του, δε, αμέσως μετά, υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα του 13ου και 14ου μισθού». Κατηγόρησε λοιπόν τις ελληνικές κυβερνήσεις για την εν λόγω επιλογή, καταγγέλλοντας παράλληλα πως «πρώτον, έκρυβαν στα συρτάρια τις λίστες των πλούσιων φοροφυγάδων, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους και δεύτερον, τους έκαναν το χατίρι να κόβουν τον 13ο και 14ον μισθό προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους».
Ειδικότερα, στις δηλώσεις του ο Έλληνας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέδειξε τη διαφωνία του με τα προγράμματα εσωτερικής υποτίμησης και λιτότητας που προκρίνει το ΔΝΤ, ενώ αναφέρθηκε σε ένα … «τεχνοκρατικό λαθάκι»(αυτό της εκτίμησης του πολλαπλασιαστή της ύφεσης), που στοίχισε όπως είπε «πόνο και δυστυχία» σε εκατομμύρια ανθρώπους. Καταλόγισε πάντως την ευθύνη «για τις σκληρά ταξικές τους επιλογές και για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία» στις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Στη συνάντησή του με τα κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ δε, δεν παρέλειψε –σύμφωνα με όσα είπε αμέσως μετά ο ίδιος- να καταθέσει τις ενστάσεις του για το γεγονός ότι «στην τελευταία τους έκθεση υπεισέρχονται στην ελληνική πολιτική σκηνή με ένα ιδιαίτερα άκομψο και άδικο τρόπο». Κατέληξε μάλιστα, σημειώνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα στην Ελλάδα», αντίθετα, «μπορεί να δώσει διέξοδο», εννοώντας πως αυτή θα έρθει με μία πολιτική αλλαγή…
Αργότερα, χθες, στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επρόκειτο να μετέχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της εισήγησής του στην Ευρώπη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αμέσως μετά, προγραμματιζόταν να ακολουθήσουν δύο ενδιαφέροντα πάνελ, για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση και για την προοδευτική οικονομική ατζέντα για την Ευρώπη αντίστοιχα.
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger